Kúpiť detské prilby – e-shop

Sprievodca výberom
prileb


Detská prilba  >  Päť užitočných rád pre výber a používanie detskej helmy

Päť užitočných rád pre výber a používanie detskej helmy

Detskú helmu už našťastie snáď všetci rodičia pokladajú za užitočnú vec pre ich malých cyklistov alebo lyžiarov. Ako ju správne vybrať a správne používať?

1. Vyberajte helmu aj s dieťaťom - keď si malý cyklista alebo korčuliar vyberie helmu sám, bude ju radšej nosiť. Samozrejme, môžete ho "nasmerovať" k tej správnej helme, ale mal by si o ňu povedať sám. V športových obchodoch narazíte na fundovaných predavačov. Spoločne s dcérkou alebo synom si môžete vyberať aj na internete.

2. Vyberajte starostlivo - prilba môže vášmu dieťaťu zachrániť život alebo ho ochrániť pred väčším zranením hlavy. Práve zranenia hlavy patria medzi najčastejšie pri páde z bicykla alebo na kolieskových korčuliach. Dbajte na kvalitu, bezpečnostné atesty, skúsenosti ostatných zákazníkov. V preverených obchodoch a e-shopoch by ste na vyložene zlú helmu nemali naraziť.

3. Trénujte nosenie prilby od malička - už na prvom "stroji" by malo dieťa helmu nosiť. Či už sa jedná o odrážadlo alebo o prvú kolobežku. Radšej vybavte malého športovca helmou. Zvykne si na ňu a nebude mu vadiť ani na bicykli alebo inline.

4. Buďte príkladom - motivujte dieťa k noseniu prilby. U nás helma povinná pre dospelých nie je, ale dnes už cyklisti s helmou tvoria väčšinu. Keď dieťa uvidí, že helmu má otec alebo mama, tak ju bude nosiť rado tiež.

5. Prilba musí dobre sedieť - musí mať správnu veľkosť, nesmie nikde tlačiť ani byť voľná.

Tipy pre výber helmy

  • správna veľkosť
  • vhodný typ (cestná, zjazdová ...)
  • dostatočné odvetrávanie
  • bezpečnostné certifikáty
  • kvalitná konštrukcia a funkčnosť
  • nízka váha (pomôžu materiály ako kevlar, karbón)

Zdieľajte článok



Odporúčame detské prilby






Ďalšie novinky

S prilbou už aj na odrážadlo!

Ako naučiť dieťa nosiť prilbu na bicykel? Kúpte mu ju už na odrážadlo. A máme pre vás ďalšie tipy, ako urobiť z nosenia prilby zážitok.

Helmu aj na odrážadlo!

Detské prilby sú povinné na bicykloch, v mnohých krajinách i na lyžiach - a čo odrážadlá? Najmenšie cyklo stroje pre deti môžu byť tiež nebezpečné a helma je základným bezpečnostným vybavením.

všetky novinky