Kúpiť detské prilby – e-shop

Sprievodca výberom
prileb


Detská prilba  >  Detská prilba na motorku

Detská prilba na motorku

Detská prilba je nevyhnutná pre cyklistov, korčuliarov, lyžiarov a tiež motorkárov. Týmto malým športovcom sú určené špeciálne aerodynamické moto prilby v rôznych farbách a veľkostiach. V akciách sa dajú kúpiť aj za menej ako 35 €.

Do cestnej premávky síce deti na motorke nemôžu, ale jazdí na ihriskách, v rôznych areáloch a takisto pretekajú. V motokrosu sú vypísané 3 juniorské kategórie:

1. do 65 cm³ (10-12 rokov)

2. do 85 cm³ (12-14 rokov)

3. do 125 cm³ (13-17 rokov)

Motokrosové prilby sú ľahšie ako bežné cestné, dobre chráni hlavu, ale predovšetkým bradu. Majú tiež šilt a voľný priestor na nasadenie okuliarov. Všetky prešli prísnym bezpečnostným testovaním a spĺňajú najprísnejšie normy európskej homologizácie. Inšpirujte sa:

Kedy začať s motokrosom?

Deti jazdí na motorke zvyčajne od 5 rokov, niektoré aj skôr. Akonáhle začnú pretekať, vezme ich pod svoje krídla Federácie motocyklového športu (FMS), ktorá získava príspevky aj od ministerstva školstva. Bývalý úspešný motokrosový reprezentant Jan Froněk uviedol pre Svet motorov: "Základom je nájsť primerane talentovaného chlapčeka, ktorý je ochotný pracovať a počúvať. A snažiť sa mu ten šport v prospech jeho budúcnosti pokiaľ možno neznechutit. Znie to možno banálne, ale tréningová drina sa dieťaťu nesmie zajedať. "

Zdieľajte článok



Odporúčame detské prilby






Ďalšie novinky

S prilbou už aj na odrážadlo!

Ako naučiť dieťa nosiť prilbu na bicykel? Kúpte mu ju už na odrážadlo. A máme pre vás ďalšie tipy, ako urobiť z nosenia prilby zážitok.

Helmu aj na odrážadlo!

Detské prilby sú povinné na bicykloch, v mnohých krajinách i na lyžiach - a čo odrážadlá? Najmenšie cyklo stroje pre deti môžu byť tiež nebezpečné a helma je základným bezpečnostným vybavením.

všetky novinky